ΟΙ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΕΛΙΑΣ slider image

ΟΙ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΕΛΙΑΣ

Είναι η πιο πλούσια σε θρεπτική αξία, χάρη στη φυσική της ωρίμανση στην οποία οφείλει και την πλούσια γεύση της.

Ελιά πρασινωπή που συλλέγεται σχετικά άγουρη και χαράζεται ή “κτυπιέται” για να ξεπικρίσει. Διατηρείται στην άλμη και είναι έτοιμη για κατανάλωση σε 2 – 3 ημέρες.

Διακρίνεται από το ιδιαίτερο σχήμα και το λαμπερό χρώμα της και ταιριάζει θαυμάσια στη μεσογειακή υγιεινή διατροφή.

Είναι γνωστή και ως Γαϊδουρελιά λόγω του μεγάλου μεγέθους του καρπού. Είναι μια ποικιλία μεγαλόπρεπη με χρώμα βαθύ πράσινο, που κατά την επεξεργασία της μετατρέπεται σε αχυροκίτρινο.

Ελιά μαύρη χαρωμένη, μικρού μεγέθους, που χάνει την πίκρα της κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης και αποκτά μια μοναδική γεύση.